Binnen de software is het mogelijk om meerdere talen te gebruiken. Hiervoor moeten er eerst een aantal configuraties gedaan worden (mogelijk brengt dit kosten met zich mee). Daarna zijn er twee manieren om teksten op de website te vertalen.

Dynamische content vertalen

De website heeft dynamische content. Dit is content die je zelf kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen, denk bijvoorbeeld aan pagina’s of menu items. Bij het toevoegen of wijzigen van deze items kun je vaak informatie invullen, zoals bijvoorbeeld titel. Bij dit invulveld staat dan een knop “Nederlands”. Dit betekend dat je de Nederlandse tekst aan het invullen bent. Wanneer je op deze knop klikt kun je andere talen selecteren. Daarna vul je de gewenste tekst in voor die taal.

Statische content vertalen

De website heeft ook statische content. Deze kun je niet zomaar zelf verwijderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan knoppen op de website. Deze content kun je ook naar wens aanpassen. Hiervoor ga je naar SiteCMS> Teksten> Vertaalmodule.. open hier de gewenste taal. Zoek hier naar de tekst die je wilt aanpassen en voer de wijzigingen door. Klik vervolgens op opslaan.

Module
Translations
#replace title#